ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!
Volg De Brug op Twitter
Gratis WiFi in het inloophuis van De Brug

Begeleid Wonen Katwijk

BEGELEID WONEN KATWIJK
Het valt niet mee de draad van het gewone leven op te pakken na een periode, waarin alcohol, drugs en/of andere verslavingen een rol hebben gespeeld. De stap naar zelfstandig wonen kan erg groot zijn.
De Brug biedt in begeleiding in meerdere woningen, voor iedere fase van het herstel. De ene woning biedt meer structuur dan de andere, clean worden en blijven staat hierbij voorop!

AANMELDEN
Iedereen met een verslavingsachtergrond (niet of recent in remissie) kan zich aanmelden. Dit kan door het nummer van De Brug te bellen (071-4033733). Na aanmelding start een kort screeningstraject om te beoordelen of u geschikt bent voor één van onze woningen.

HOE ZIET HET WONEN BIJ DE BRUG ERUIT?
U woont met meerdere personen in één woonhuis, hierdoor hebt u een 'natuurlijk' vangnet en steun aan elkaar. In de ene woning leeft u meer met elkaar samen dan in de andere woning. In één woning wordt gezamenlijk gekookt en gegeten; ook de schoonmaakwerkzaamheden in het huis doet u met elkaar. In de andere woning leeft u zelfstandiger in koken en levensonderhoud. Wekelijks komt er een woonbegeleider langs voor de groepsevaluatie.

U hebt ook een persoonlijk begeleider, die in overleg met u een begeleidingsplan op maat maakt, aan de hand van allerlei praktische onderwerpen, bijvoorbeeld: Het op orde brengen van uw financiën, opbouw van uw sociale netwerk en structuur in uw dagelijkse leven.
In de wekelijkse gesprekken bespreekt de begeleider ook de invulling van de avonden en weekenden.
Als u goed functioneert zijn er mogelijkheden om door te stromen naar een zelfstandige woning. Wanneer na twee jaar begeleiding blijkt dat alles goed gaat, wordt u zelf de huurder van dit huis.     
  
DAGBESTEDING
In de meeste gevallen bestaat de dagbesteding uit het werken in De Brug Kringloop. Soms volgen bewoners volgen de deeltijdbehandeling van De Brug. Later in het traject wordt er toegewerkt naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Leiden
De Plek
Kanaalpark 157
2321 JW LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie