ontwikkeling website: www.dehoopict.nl
Ga naar de Facebook pagina van De Brug!
Volg De Brug op Twitter
Gratis WiFi in het inloophuis van De Brug

Inloophuis

Het inloophuis van De Brug (Inloophuis GGZ en daklozen) is open voor iedereen die moeite heeft om mee te komen in de huidige maatschappij, maar richt zich specifiek op mensen met een GGZ problematiek, daklozen en thuislozen, verslaafden en ex-verslaafden en eenzame mensen uit de buurt.

Het inloophuis is geopend van maandag t/m vrijdag van 09.00 tot 15.00 uur en op zaterdag van 11.30  tot 13.45 uur. Op tweede feestdagen zijn wij meestal ook geopend.

Een groot aantal gasten (zo worden de bezoekers genoemd) vindt de weg naar het inloophuis, waar elke middag naast een vaste betaalde kracht twee vrijwilligers een luisterend oor voor hen hebben. Er wordt koffie, thee en frisdrank geschonken vaak met iets lekkers erbij.
Veel gasten spelen elke middag met veel plezier een potje biljart. Het is bovendien mogelijk wegwijs te raken op de pc die in het inloophuis staat. Daarnaast heeft de pc een internet verbinding.

Ontbijt
Het inloophuis (Inloop GGZ) heeft in de morgen een echte inloopfunctie, men kan van 9:00 tot 10:00 uur vrij binnenlopen voor ontbijt.

Warme maaltijd
Om 13.00 uur kunnen de gasten van het inloophuis een warme maaltijd krijgen voor 1 euro. Hiervoor moet men zich een dag van te voren opgeven. Er wordt met elkaar aan tafel gezellig gegeten.

Douche en wasmogelijkheden
Tijden de openingstijden van het inloophuis zijn er mogelijkheden om te douchen en de was te doen (douchespullen en wasmiddelen zijn gratis beschikbaar).

Kapper
Elke 6 weken op donderdag morgen is er een kapper aanwezig. Hiervoor dient u zich een dag van te voren op te geven in het inloophuis. De kosten zijn slechts 2 euro.

 Enkele uitspraken van gasten

"Eenzaamheid kent geen tijd.."

"Achter de geraniums blijven zitten is ook niet alles."

" ‘k Heb normaal een afspraak met ‘mijn bank' (meubelstuk), maar als ik naar het inloophuis ga, breekt het mijn dag even."

"Het is fijn om in het inloophuis te kunnen eten en ook even te kunnen praten."

"Ik heb heel veel steun ervaren tijdens mijn afkick, zowel van de vrijwilligers als van de gasten. Voor mij is het ideaal dat ik hier kan eten (ook bij het afkicken was dit erg belangrijk)."

 

Downloads

Footer logo's   Hoofdlocatie Katwijk
Schaepmanstraat 1
2221 ER KATWIJK
T. 071 - 403 37 33
F. 071 - 408 50 92
E. info@debrughelpt.nl
Toon locatie

Bankrekeningnummer:
NL55RABO0331865165
Locatie Leiden
De Plek
Kanaalpark 157
2321 JW LEIDEN
T. 071 - 403 37 33
Toon locatie
De Kringloopwinkel
Heerenweg 5
2222 AM KATWIJK
T. 071 - 408 56 46
E. henk@debrughelpt.nl
Toon locatie