Skip to content

Wonen

Het valt niet mee de draad van het gewone leven op te pakken na een periode, waarin alcohol, drugs en/of andere verslavingen een rol hebben gespeeld. De stap naar zelfstandig wonen kan erg groot zijn. De Brug biedt in begeleiding in meerdere woningen, voor iedere fase van het herstel. De ene woning biedt meer structuur dan de andere, clean worden en blijven staat hierbij voorop!

Informatie op deze pagina

Voor wie?

Iedereen met een verslavingsachtergrond (niet of recent in remissie) kan zich aanmelden. Dit kan door het nummer van De Brug te bellen (071-4033733). Na aanmelding start een kort screeningstraject om te beoordelen of je inderdaad in aanmerking komt voor één van onze woningen.

Hoe ziet het wonen bij De Brug er uit?

Je woont met meerdere personen in één woonhuis, hierdoor heb je een ‘natuurlijk’ vangnet en steun aan elkaar. In de ene woning leef je meer met elkaar samen dan in de andere woning. In één woning wordt gezamenlijk gekookt en gegeten; ook de schoonmaakwerkzaamheden in het huis doe je met elkaar. In de andere woning leef je zelfstandiger in koken en levensonderhoud. Wekelijks komt er een woonbegeleider langs voor de groepsevaluatie.

Je hebt ook een persoonlijk begeleider, die in overleg met jou een begeleidingsplan op maat maakt, aan de hand van allerlei praktische onderwerpen, zoals het op orde brengen van je financiën, opbouw van je sociale netwerk en structuur in jouw dagelijkse leven.
In de wekelijkse gesprekken bespreekt de begeleider ook de invulling van de avonden en weekenden.
Als er voldoende vooruitgang zichtbaar is, zijn er mogelijkheden om door te stromen naar een zelfstandige woning. Wanneer na twee jaar begeleiding blijkt dat alles goed gaat, word jij zelf de huurder van dit huis.

Dagbesteding

In de meeste gevallen bestaat de dagbesteding uit het werken bij De Brug Kringloop. Soms volgen cliënten de deeltijdbehandeling van De Brug. Later in het traject wordt er toegewerkt naar vrijwilligerswerk of een betaalde baan.