Wie ooit zonder heeft gezeten weet: werk is belangrijk! Voor geld, ja. Maar voor nog veel meer. Werk geeft zelfvertrouwen, sociale contacten, het gevoel erbij te horen. Ook geeft het ritme en regelmaat en de mogelijkheid je te ontwikkelen. Ergens beter in te worden en je competent te voelen. Belangrijke zaken voor ieder mens. Maar extra belangrijk voor mensen waarbij het tegen heeft gezeten en die een steuntje in de rug goed kunnen gebruiken.

Reden voor Van der Plas Flowers & Plants en Stichting De Brug om per 1 juni 2022 een samenwerking aan te gaan. Door middel van het creëren van een beschutte werksituatie bij Van der Plas Flowers & Plants en met professionele intensieve begeleiding vanuit Stichting De Brug kunnen cliënten binnen een werkervaringsplaats toewerken naar een betaalde baan als onderdeel van de re-integratie in de maatschappij.

Voordelen

Stichting De Brug kan door de samenwerking een volledig pakket aan dagbesteding aanbieden aan haar cliënten: van recreatieve en ontwikkelingsgerichte dagbesteding bij De Brug Kringloop tot arbeidsmatige dagbesteding bij Van der Plas. De cliënt kan op zijn beurt een zinvolle bijdrage leveren, zijn capaciteiten ontplooien, arbeidsmatig leren werken en uiteindelijk doorstromen naar betaalde arbeid. De cliënt heeft hierdoor uitzicht op volledige re-integratie in de maatschappij.

Van der Plas en De Brug leveren tenslotte met dit project een belangrijke bijdrage aan Social Return, een aanpak om meer werkgelegenheid te creëren voor mensen met een grote(re) afstand tot de arbeidsmarkt.

Over Stichting De Brug
Stichting De Brug ( www.debrughelpt.nl ) helpt mensen met verslavingszorg en geestelijke gezondheidszorg. Dagelijks vertrouwen cliënten van jong tot oud op hun hulp bij het voorkomen, behandelen of draaglijk maken van hun verslaving en bijkomende psychische klachten. Op en vanuit verschillende locaties in Katwijk, Leiden en regio Duin- en Bollenstreek levert De Brug poliklinische en ambulante hulpverlening.

Over Van der Plas & Floral Trade Group
Van der Plas Flowers & Plants ( www.vdplas.com ) is een van de zelfstandige bedrijven binnen de Floral Trade Group ( www.floraltradegroup.com  ). De Floral Trade Group is een familie van bedrijven sinds 1960. Groeien én bloeien doe je namelijk niet alleen. Ieder bedrijf heeft zijn eigen identiteit, maar gezamenlijk zetten de bedrijven met hun brede assortiment aan bloemen, planten en decoratiematerialen in op duurzame groei.