Wie het Inloophuis van Stichting De Brug kent weet dat de deur voor iedereen open staat. Iedereen is welkom. Deze uitnodiging wil Stichting De Brug, juist in deze (koude) tijd, extra verspreiden. Met de enorm stijgende energietarieven is het voor sommige wijk- en dorpsbewoners spannend of de kachel aan kan om het huis warm te krijgen. Stichting De Brug zet daarom de deuren van het Inloophuis open voor een ieder die even op wil warmen.

‘Het Inloophuis is al een laagdrempelige faciliteit binnen de gemeente Katwijk en, op zondag na, elke dag geopend. Binnen onze doelgroep zien we veel financiële zorgen en problemen. Zorgen of de kachel wel aan kan deze winter. We hebben veel mensen in beeld, maar ongetwijfeld niet iedereen, of niet iedereen voelt zich vrij om langs te komen. De uitnodiging ‘iedereen is welkom’ willen we juist nu uitdragen in het kader van de energiearmoede.’ Aldus Henk de Wit, manager van Stichting De Brug.

‘Iedereen is welkom’

Het Inloophuis is van maandag tot en met vrijdag geopend van 9.00 tot 15.00 uur en op zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur. ‘In ieder geval staat, tijdens de reguliere openingstijden, de deur open voor iedereen die behoefte heeft aan een warme plek of om welke reden dan ook behoefte heeft aan wat gezelschap of wellicht ondersteuning. Dit initiatief is een aanvulling op het winterplan van de gemeente Katwijk. We denken erover na, om op echt hele koude dagen extra open te kunnen zodat we, bijvoorbeeld, ook in de avonduren een warme plek aan kunnen bieden. Dit willen we in overleg met de gemeente en andere partners bespreken, wat wij daarin kunnen betekenen. We informeren hier dan over via de media’ geeft De Wit aan.

De Brug hoopt veel mensen te bereiken, maar we moeten omzien naar elkaar. De Wit; ‘Het is belangrijk dat we naar elkaar omkijken en dat we elkaar attenderen op de mogelijkheid om langs te komen bij het Inloophuis van Stichting De Brug. Niet alleen voor de doelgroep waar Stichting De Brug om bekend staat, maar iedereen, die in deze koude periode, even de warmte op wil zoeken. Zo kunnen we helpen waar nodig. Iedereen is welkom!, de koffie staat klaar.’

Inloophuis Stichting De Brug

Hoek Schaepmanstraat / Groen van Prinstererweg

Openingstijden:

Maandag tot en met vrijdag 9.00-15.00 uur

Zaterdag 10.00 tot 12.00 uur

Neem voor meer informatie op met De Brug op telefoonnummer 071-4033733 of stuur een mail naar info@debrughelpt.nl